Chalupářská povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl rum
2 kg cukr krupice
10 kg modré švestky

Postup přípravy receptu

  1. Naloupeme 10kg modrých švestek a promícháme s cukrem. Dáme do velkého kastrolu se širokým dnem, přikryjeme a necháme proležet do druhého dne.

  2. Ráno sundáme pokličku a na mírném ohni necháme 6 - 8 hodin odpařovat. Přikládáme po polínku jen tak, aby se povidla lehce vařila. Po celou dobu do švestek nezasahujeme. Čím chceme povidla hustší, tím déle necháme odpařovat. Opravdu se nepřipálí ani trošičku, jen mírně topíme a na švestky nesaháme.

  3. Na závěr povidla rozmixujeme ponorným mixérem a ještě horká dáme do sklenic. Na povrch nalijeme lžičku rumu, ihned uzavřeme a už jen chalupářská povidla necháme pomalu vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!