Čevapčiči z míchaného mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pečivo 750 g mleté míchané maso podle chuti 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 špetka mletá pálivá paprika podle potřeby voda olej na smažení
Postup Čevapčiči z míchaného mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté maso, zasypeme strouhankou z 1 ks pečiva, zalijeme trochou vody a promícháme. Můžeme zalít i mlékem, jídlo je pak jemnější. Do této směsi dále zapracujeme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, mletou sladkou i pálivou papriku, sůl a pepř. Opět propracujeme. Můžeme a nemusíme nechat odpočinout v lednici.
Z chladnějšího těsta lze snáz tvořit čevapčiči, v rukách omočených vlažnou vodou. Hotové čevapčiči obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.
Čevapčiči z míchaného mletého masa podáváme s brambory a na talíři můžeme ozdobit cibulí krájenou najemno.Doplníme sterilovanou okurkou a hořčicí.