Čevapčiči z míchaného mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pečivo
750 g mleté míchané maso
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 špetka mletá pálivá paprika
podle potřeby
voda
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso, zasypeme strouhankou z 1 ks pečiva, zalijeme trochou vody a promícháme. Můžeme zalít i mlékem, jídlo je pak jemnější. Do této směsi dále zapracujeme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, mletou sladkou i pálivou papriku, sůl a pepř. Opět propracujeme. Můžeme a nemusíme nechat odpočinout v lednici.

  2. Z chladnějšího těsta lze snáz tvořit čevapčiči, v rukách omočených vlažnou vodou. Hotové čevapčiči obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.

  3. Čevapčiči z míchaného mletého masa podáváme s brambory a na talíři můžeme ozdobit cibulí krájenou najemno.Doplníme sterilovanou okurkou a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!