Česnekový králík v jemné smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 stroužků česnek
80 g máslo
1 ks králík
250 ml zakysaná smetana
2 lžíce rostlinný olej
300 ml drůbeží vývar
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Menšího králíka očistíme a naporcujeme. Malé stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dále si připravíme tučnou zakysanou smetanu (30%) a drůbeží vývar.

  2. Na dno kastrolku nebo velké hluboké pánve dáme máslo. Na něj položíme porce králíka, posypeme plátky česneku (asi 2 nakrájené stroužky odložíme stranou na později). Zakysanou smetanu promícháme s vývarem a dost osolíme.

  3. Smetanovou směsí zalijeme králíka a přivedeme k varu, poté zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 hodiny, až je maso měkké a odpadává od kosti. Pokud by nám ke konci zbývalo v kastrolku příliš mnoho tekutiny, ke konci odklopíme, aby se voda odpařila.

  4. Zbylé plátky česneku opečeme na oleji do zlaté barvy.

  5. Česnekového králíka v jemné smetanové omáčce podáváme s libovolnou přílohou (rýže, těstoviny, pečivo) a posypaného zlatavým česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!