Česneková rýže s čajovými lístečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 g olej
sůl
1 ks cibule
350 g rýže
1 ks hřebíček
0.5 lžičky černý čaj
světlý černý čaj

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebereme, dobře operme v tekoucí vodě, spaříme vroucí vodou, dáme okapat a vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem. Za stálého míchání rýži opražíme a zalijeme horkým světlým černým čajem v poměru 1 díl rýže ku 1,5 dílu čaje.

  2. Rýži s čajem osolíme, přidáme cibuli propíchnutou hřebíčkem. Stroužky nasekáme nadrobno a společně s rozemnutým černým čajem přidáme do rýže. Promícháme. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme dokud se tekutina z povrchu neodpaří.

  3. Nakonec vložíme do vyhřáté trouby a necháme dojít asi 30 minut při střední teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!