Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

9 stroužků česnek
sůl
0,5 lžic olivový olej
citronová šťáva
350 g parmezán
3 snítky čerstvý tymián
čerstvě mletý černý pepř
100 g rostlinný tuk s máslem

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě přikryjeme alobalem

  2. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou

  3. V kuchyňském robotu smícháme rostlinný tuk s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí

  4. Česnekovou pomazánku z pečeného česneku s tymiánem podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami

  5. Zdroj: Focus Agency


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!