Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 9 stroužků česnek sůl 0,5 lžic olivový olej citronová šťáva 350 g parmezán 3 snítky čerstvý tymián čerstvě mletý černý pepř 100 g rostlinný tuk s máslem
Postup Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě přikryjeme alobalem
V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou
V kuchyňském robotu smícháme rostlinný tuk s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí
Česnekovou pomazánku z pečeného česneku s tymiánem podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami
Zdroj: Focus Agency