Česneková pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mozzarella
1 lžíce rajský protlak
1 balení česneková pasta
100 g ostrá klobása
těsto
2 špetky sůl
20 g droždí
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
150 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme lžíci mouky a necháme chvilku kynout. Až se v těstu začnou dělat bublinky, přisypeme zbytek mouky a přidáme pár kapek oleje, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme v teple kynout asi 30 - 40 minut.

  2. Vykynuté těsto trochu rozválíme a přendáme na olejem pomazaný plech a rukama namočenými do oleje roztáhneme do krajů.

  3. Těsto potřeme česnekovou pastou a trochou rajského protlaku a podle chuti přidáme další suroviny. Výborná je pizza pouze se sýrem, ale já se potřebovala zbavit klobásy.

  4. Pizzu pečeme asi 15 - 20 minut v troubě s horkovzduchem předehřáté na 225 °C.

  5. Česnekovou pizzu ihned podáváme na stůl k jídlu, je chuťově výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!