Česneková cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
4 ks cibule
2 plátky chleba
1 kostka masový vývar
100 g strouhaný sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z vody a kostky vývaru si připravíme horký vývar.

  2. Cibule oloupeme společně s česnekem. Cibule nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.

  3. Na lžíci sádla osmahneme cibuli do zlatova a během smažení přidáme prolisovaný česnek. Poté vše zalijeme připraveným vývarem, ochutíme solí, pepřem a čtvrt hodiny povaříme.

  4. Plátky chleba nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme do křupava.

  5. Sýr nastrouháme.

  6. Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, strouhaný sýr, zalijeme polévkou a před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!