Česnečka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
4 ks vejce
2 lžíce máslo
4 lžíce ementál
1 lžička hladká mouka
2 lžíce čerstvá petrželka
l l hovězí nebo slepičí vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celé oloupané stroužky česneku opečeme na másle při mírné teplotě, dokud česnek nezměkne, měl by být propečený, ale ne hnědý. Česnek vyndáme z hrnce, jemně rozmačkáme, přidáme mouku, smícháme a vrátíme do hrnce. Přilijeme vývar (může být i z kostky), uvedeme do varu a pomalu vaříme 15 minut. Česnečku osolíme a opepříme.

  2. Pak do polévky rozklepneme vejce tak, aby zůstala vcelku. Nejlépe do naběračky, kterou ponoříme do polévky. Když jsou vejce uvařená, polévku podáváme.

  3. Do každého talíře dáme jedno vejce, polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Česnečku s vejcem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!