Česnečka od Forever recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks vejce
3 ks brambory
2 lžíce sádlo
1 l bujon
2 ks ostravská klobása
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř
celý černý pepř
na ozdobu
1 plátek chléb
100 g tvrdý uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Ostravskou klobásu nakrájíme na kolečka a chléb na kostičky. Tvrdý uzený sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. V hrnci rozpustíme sádlo, osolíme, vložíme kmín, pár plátků česneku a lehce orestujeme. Zalijeme vychladlým bujonem, přidáme nakrájené brambory, ostravskou klobásu, plátky česneku, celý pepř v sítku, trochu mletého pepře a špetku soli. Polévku necháme pomalu vařit.

  3. Během vaření česnečky si na sádle osmažíme kostičky chleba. Když jsou brambory v polévce úplně měkké, vmícháme jedno rozšlehané vejce, rozmačkáme zbylý česnek a dosolíme podle chuti. Polévku odstavíme a na závěr přidáme majoránku, promícháme a přiklopíme.

  4. Česnečku od Forever podáváme horkou s chlebovými krutony a zasypanou nastrouhaným uzeným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!