České donuts recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 4 lžíce máslo 2 lžíce rum 3 ks žloutek 20 g droždí 4 lžíce cukr krupice 0-1 kg hrubá mouka 0 l vlažné mléko na ozdobu cukr moučka šlehačka ve spreji čokoládová poleva v sáčku povidla nebo marmeláda podle potřeby olej na smažení
Postup České donuts recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru, droždí a trochu mouky necháme vzejít kvásek na teplém místě (asi 10 minut).
Potom přidáme zbytek mouky, žloutky, sůl. Podle chuti přidáme rum, který můžeme i úplně vynechat. Vypracujeme těsto v misce do tvaru koule, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě (asi 45 - 60 minut).
Po vykynutí těsto vyválíme na pomoučněném vále a skleničkou či tvořítkem vykrajujeme kolečka. Kolečka ještě necháme 5 minut nakynout.
Po vykynutí uděláme do středu koleček prstem nebo ručkou od vařečky díru (nebojte se udělat větší).
České donuts smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, pak necháme okapat na ubrousku od oleje.
Donuts můžeme zdobit podle chuti - pocukrovat, polít polevou, povidla s kopečkem šlehačky. Možnosti jsou různé a jen na naší fantazii.