Červená řepa pečená ve smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky sůl
1 lžička koriandr
2 kuličky nové koření
300 ml smetana ke šlehání
1 lžička černý pepř
4 ks červená řepa
podle potřeby
tuk na vymazání
podle chuti
1-2 ks kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

  2. Řepu naskládáme do tukem vymazané zapékací mísy. Mísu můžeme i vyložit navlhčeným papírem na pečení. Koření (černý pepř, koriandr, nové koření) utlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat kardamom. Koření se solí důkladně promícháme ve smetaně a řepu směsí zalijeme. Zapékací mísu přikryjeme vlhkým pečícím papírem.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C a řepu v ní pečeme asi 40 minut. Řepa je po upečení mírně křupavá.

  4. Červenou řepu pečenou ve smetaně podáváme jako chutnou přílohu například místo brambor, hodí se i jako salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!