Červená čočka s rajčaty a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
voda
4 ks rajče
1 lžička libeček
2 lžíce olivový olej
1 špetka drcený kmín
1 ks mladá cuketa
1 kostka zeleninový bujon
250 g půlená červená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme mladou cuketu a větší zralá rajčata. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Pokud nám vadí rajčatové slupky, můžeme rajčata nejdříve spařit a oloupat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibulku. Přihodíme cuketu, rajčata, česnek a asi 5 minut restujeme. Zelenina pustí vodu. Přidáme zeleninovou kostku s droždím (já ji kupuji ve zdravé výživě), přisypeme červenou půlenou čočku, libeček, kmín a přilijeme vodu. Pro začátek stačí 2 dl, podle potřeby můžeme během dušení přidat více. Červenou čočku s rajčaty a cuketou dusíme přibližně 12 minut za občasného promíchání

  3. Čočku zahušťovat nemusíme, trochu se rozvaří a bude kašovitá, což bohatě stačí

  4. Červenou čočku s rajčaty a cuketou podáváme jako hlavní chod. Vhodné pro vegetariány i vegany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!