Červená čočka s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce máslo
1 lžička tymián
100 g niva
1 ks šalotka
2 ks zelená paprika
zeleninový vývar
1 lžička čerstvá petrželka
1,5 hrnek loupaná červená čočka
1 lžička koření Horalka
2 snítky čerstvé maggi

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme také na kostičky nebo nudličky, čočku propláchneme

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme, přidáme papriku, krátce orestujeme, vsypeme čočku, sůl, koření, tymián, nasekané maggi, petrželku a zalijeme zeleninovým vývarem (asi 2 cm nad). Vše promícháme a pod pokličkou dusíme cca 10 - 15 minut do změknutí čočky a vyvaření vývaru

  3. Červenou čočku s bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře a před podáváním posypeme nastrouhanou nivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!