Červená čočka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
2 ks rajčata
smetana
kmín
citron
1 ks mrkev
jíška
mletý pepř
1 hrneček červená čočka
2 plátky kuřecí maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na kousku másla. Po chvíli přihodíme rajčata, když pustí šťávu, přidáme nastrouhanou mrkev a hrneček čočky. Směs dochutíme lžičkou kmínu, mleté papriky a česnekem podle chuti. Vše zalijeme hrnkem vody, osolíme a vaříme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou

  3. Na závěr zalijeme červenou čočku s kuřecím masem smetanou, zakápneme citronem a přidáme ještě plátek másla. Pokud by vám ve výsledku přišlo jídlo řídké, můžete ještě zahustit jíškou

  4. Červenou čočku s kuřecím masem lze podávat teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!