Čerstvý špenátový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
700 g listový špenát
zálivka
sůl
cukr moučka
olivový olej
6-8 lžic kysaná smetana
4 lžíce citronová šťáva
na ozdobu
ředkvičky
podle chuti
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mladé listy špenátu dobře omyjeme, zbavíme řapíků, lístečky nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme jemně nakrájenou cibulku a posekanou petrželovou nať.

  2. Připravíme si zálivku z citronové šťávy, oleje, soli, cukru a smetany. Dobře promícháme a nalijeme na nakrájený špenát.

  3. Na miskách čerstvý špenátový salát přizdobíme tenkými plátky ředkviček. Čerstvý špenátový salát podáváme jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!