Černý kořen po římsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžíce cukr
sůl
1 lžíce máslo
ocet
2 ks bílek
50 g mandle
600 g černý kořen

Postup přípravy receptu

  1. Černý kořen omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, osladili a okyselili. Kořen vaříme doměkka. Mandle oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo.

  2. Uvařený kořen necháme okapat a nakrájíme ho na delší špalíčky. Zapékací misku vymažeme máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Obalíme v něm špalíčky černého kořene a rovnáme je do zapékací misky. Vše posypeme připravenými mandlemi a v horké troubě pečeme, až sníh začne růžovět.

  3. Kořen podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!