Celerový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g brambory
1 šálek mléko
1 dl smetana
300 g celer
1 l voda
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvilce přidáme na kousky nakrájené oloupané brambory a uvaříme doměkka.

  2. Horký celer i s brambory rozmixujeme, vyšleháme s vařícím mlékem, přilijeme vývar z celeru a brambor a opět přivedeme k varu. Polévku zjemníme smetanou, podle chuti osolíme, opepříme a už jen prohřejeme.

  3. Celerový krém rozlijeme do nahřátých talířů a před podáváním posypeme jemně nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!