Celerová polévka s morkovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g celer
1200-140 ml voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 kuličky jalovec
2 lístky bobkový list
těstíčko
1 lžička olej
sůl
1 ks vejce
0.5 svazečku petrželka
60 g veka
mletý bílý pepř
strouhaný muškátový oříšek
2 ks morková kost
podle potřeby
sůl
mletý pepř
na ozdobu
4 snítky petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření i bujon a uvedeme do varu.

  2. Z kostí vybereme ostrým nožem morek (asi 50 g). Z čerstvé veky odkrojíme kůrku, petrželku propláchneme a stáhneme ze stonku. Morek, střídku veky a petrželku rozšleháme (elektrickými metlami) na pyré. Pak vmícháme vejce a těstíčko ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Navlhčenýma rukama utvoříme malé kuličky, které klademe na talířek mírně vytřený olejem.

  3. Celer oloupeme a nakrájíme na proužky. Vývar z kostky přecedíme, přidáme celer a znovu uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 - 12 minut. Pak do polévky vložíme knedlíčky a necháme je 5 minut prohřát. Podle chuti přisolíme a opepříme.

  4. Celerovou polévku s morkovými knedlíčky podáváme zdobenou snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!