Candát v perníkové krustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
mletý pepř
4 lžíce strouhaný perník
4 plátky plátky pomeranče
4 ks filety z candáta s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Filety z candáta osolíme a opepříme. Na pánev rozprostřeme pečící papír, pokapeme ho olivovým olejem a candáta opečeme kůží dolů. Následně rybu přemístíme na plech.

  2. Promícháme nastrouhaný perník s máslem a vytvoříme lepkavou drobenku. Perníkovou drobenku rozprostřeme na neopečenou stranu ryb, plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C.

  3. Candáta v perníkové krustě pečeme dokud perníková drobenka neztuhne. Nesmí se ale připálit.

  4. Candáta v perníkové krustě podáváme s bramborami a plátkem čerstvého pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!