Candát s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 dl vývar máslo 2 ks cibule 1 ks candát 5 - 7 ks rajče 1 dl bílé víno mletý černý pepř
Postup Candát s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Candáta očistíme a rozporcujeme. Cibule oloupeme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, případně použijeme celá cherry rajčátka. Komu nevadí slupka, neloupe. Porce ryby osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme. Cibulku na másle orestujeme dozlatova. Přidáme rajčata, která jen lehce prohřejeme. Vše dáme do zapékací mísy, vložíme porce ryby, kousky másla a pečeme v troubě asi 10 minut. Potom ryby podlijeme vínem, vývarem a pečeme doměkka. Candáta s rajčaty podáváme s brambory. Foto: Shutterstock.com