Candát s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 dl vývar
máslo
2 ks cibule
1 ks candát
5 - 7 ks rajče
1 dl bílé víno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Candáta očistíme a rozporcujeme. Cibule oloupeme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, případně použijeme celá cherry rajčátka. Komu nevadí slupka, neloupe. Porce ryby osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme. Cibulku na másle orestujeme dozlatova. Přidáme rajčata, která jen lehce prohřejeme. Vše dáme do zapékací mísy, vložíme porce ryby, kousky másla a pečeme v troubě asi 10 minut. Potom ryby podlijeme vínem, vývarem a pečeme doměkka. Candáta s rajčaty podáváme s brambory. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!