Čalamáda s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olej
1 lžíce sůl
250 ml ocet
0.5 kg cibule
2 kg cuketa
8 lžic cukr krupice
1 lžíce mletý pepř
0.5 kg červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Omyté cukety nastrouháme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku nakrájíme na nudličky, cukru dáme vrchovaté lžíce. Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme přes noc do druhého dne uležet.

  2. Druhý den směs plníme do sklenic. Sklenice dobře uzavřeme umytými víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a zalijeme teplou vodou tak, aby sahala pod okraj víček. Hrnec uzavřeme a vodu v hrnci zvolna zahříváme až na 90 stupňů po dobu 25 minut.

  3. Sklenice s čalamádou vyjmeme, necháme vychladnout a poté necháme v chladu asi měsíc odležet.

  4. Čalamádu s cuketou podáváme podle chuti, je skvělou přílohou, salátem a dobře chutná i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!