Čalamáda od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg paprika
1 kg cibule
1 kg hlávkové zelí
nálev
30 dkg cukr
6 dkg sůl
2 l voda
6 ks bobkový list
20 ks nové koření
20 ks celý pepř
náplň
6 dl ocet
podle chuti
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme od jadřinců a potom spolu se zelím a cibulemi nakrájíme na nudličky. Na nálev vmícháme do vody cukr, sůl, ocet, bobkový list, nové koření, celý pepř a případně podle chuti hořčičné semínko, ale nemusí být.

  2. Nakrájenou zeleninu dáme vařit do připraveného nálevu. Když nám zelenina zesklovatí, plníme ji do sklenek. Já ji ještě zavařuji. Sklenky s čalamádou zavíčkujeme a překlopíme. Čalamádu necháme vychladnout. Co nám zbyde, sníme jako přílohu, případně dáme pod maso. Tak to dělaly naše babičky dříve.

  3. Čalamádu od babičky podáváme jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!