Bylinkový salát z okurek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žlutá kapie
2-4 ks cibulka s natí
1-2 ks salátová okurka
10 ks cherry rajčátka
4-6 ks okurky nakládačky
podle chuti
cukr
olej
sůl
ocet
pažitka
bazalka
saturejka
mletý černý pepř
podle potřeby
šunka
vejce natvrdo
na ozdobu
balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Salátovou okurku umyjeme a hrubě nastrouháme, okurky nakládačky nastrouháme na plátky, rajčátka nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku i se zelenou natí nakrájíme nadrobno. Žlutou kapii nakrájíme na tenké nudličky. Bylinky pokrájíme nebo natrháme na kousíčky.

  2. Všechnu zeleninu i s bylinkami v míse promícháme, mírně osolíme, přidáme zálivku. Zálivka by měla obsahovat olej, ocet, cukr a mletý pepř, všeho podle chuti.

  3. Na talířek dáme do ruliček stočené plátky šunky, čtvrtky natvrdo vařeného vajíčka a salát posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.

  4. Bylinkový salát z okurek podáváme s bílým pečivem. Bez šunky je salát vhodný i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!