Bylinkový chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 2 ks vejce 30 g máslo 2 dl mléko 500 g mouka pažitka kopr 30 g droždí 0.5 lžičky koření petrželová nať podle potřeby mléko
Postup Bylinkový chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko a mouku. Svazek kopru, petrželové nati a pažitky nasekáme nadrobno a dobře vymícháme s máslem, vejci. Přidáme sůl a koření.
Potom směs přimícháme do připraveného těsta. Těsto znovu propracujeme a necháme kynout.
Formu na chléb vymastíme a když těsto vykyne, naplníme jím formu. Chvíli ho znovu necháme kynout, potom ho potřeme mlékem. Bylinkový chléb pečeme v předehřáté troubě.
Upečený bylinkový chléb podáváme podle chuti.