Bylinkový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 ks vejce
30 g máslo
2 dl mléko
500 g mouka
pažitka
kopr
30 g droždí
0.5 lžičky koření
petrželová nať
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko a mouku. Svazek kopru, petrželové nati a pažitky nasekáme nadrobno a dobře vymícháme s máslem, vejci. Přidáme sůl a koření.

  2. Potom směs přimícháme do připraveného těsta. Těsto znovu propracujeme a necháme kynout.

  3. Formu na chléb vymastíme a když těsto vykyne, naplníme jím formu. Chvíli ho znovu necháme kynout, potom ho potřeme mlékem. Bylinkový chléb pečeme v předehřáté troubě.

  4. Upečený bylinkový chléb podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!