Bylinkové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 l vývar 0.5 svazku petrželka 1 ks cibule 0.5 svazku bazalka 100 g špenát 100 g parmazán 100 g rukola 250 ml bílé víno 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř muškátový oříšek - strouhaný 400 g rýže na rizoto cherry rajčátka na ozdobu
Postup Bylinkové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.
Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.
Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.