Bylinkové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
0.5 svazku petrželka
1 ks cibule
0.5 svazku bazalka
100 g špenát
100 g parmazán
100 g rukola
250 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
muškátový oříšek - strouhaný
400 g rýže na rizoto
cherry rajčátka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.

  3. Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.

  4. Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!