Bylinkové preclíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g máslo 4 lžičky prášek do pečiva 7 dl hladká mouka 3 dl smetana na vaření 2 lžičky bylinková sůl na potření vejce na ozdobu oregano
Postup Bylinkové preclíky recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a bylinkovou solí, trochu mouky si odložíme stranou na hnětení. Do mouky přidáme kousky změklého másla a vmícháme smetanu. Rychle vypracujeme těsto.
Těsto přemístíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme ho na 20 dílů. Z každého dílu těsta vyválíme úzký váleček o délce asi 25 cm a z válečků tvarujeme preclíky.
Bylinkové preclíky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem.
Bylinkové preclíky pečeme ve vyhřáté troubě 8 - 10 minut do zezlátnutí. Upečené preclíky podáváme jako chuťovku.