Bylinkové preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
4 lžičky prášek do pečiva
7 dl hladká mouka
3 dl smetana na vaření
2 lžičky bylinková sůl
na potření
vejce
na ozdobu
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  2. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a bylinkovou solí, trochu mouky si odložíme stranou na hnětení. Do mouky přidáme kousky změklého másla a vmícháme smetanu. Rychle vypracujeme těsto.

  3. Těsto přemístíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme ho na 20 dílů. Z každého dílu těsta vyválíme úzký váleček o délce asi 25 cm a z válečků tvarujeme preclíky.

  4. Bylinkové preclíky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem.

  5. Bylinkové preclíky pečeme ve vyhřáté troubě 8 - 10 minut do zezlátnutí. Upečené preclíky podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!