Bylinkové kuře na soli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg sůl
1 ks kuře
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nejdříve na prsou rozřízneme a na obou stranách vysušíme. Kuře na povrchu okořeníme grilovacím kořením nebo jiným kořením podle chuti. Přidáme bylinky - oregano či majoránku.

  2. Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Na plech či pekáč nasypeme kilo soli a rozprostřeme. Na ni položíme kuře a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Bylinkové kuře na soli pečeme asi 60 minut.

  3. Upečené bylinkové kuře na soli naporcujeme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rýže, brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!