Bylinková vejce ve skořápce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
1 ks cibule
6 lžic smetana
10 dkg anglická slanina
500 g hrubá sůl
3 lžíce strouhaný tvrdý sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
bazalka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Bylinky podle chuti opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Vejce omyjeme a u každého vajíčka odsekneme špičku skořápky. Obsah vlijeme do mísy. K vejcím přidáme slaninu, cibuli, sýr, bylinky, smetanu a promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Prázdné skořápky vypláchneme studenou vodou. Necháme okapat, poté do každé skořápky kápneme dvě kapky oleje a do 3/4 je naplníme vaječnou směsí.

  4. Do zapékací mísy nasypeme hrubou sůl, do které položíme naplněné skořápky a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!