Buřty v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce ocet
1 ks cibule
100 g majonéza
600 g buřty
1 lžíce plnotučná hořčice
0.4 lžičky mletý bílý pepř
75 g bílý jogurt
1 lžíce provensálské koření
0.3 špetky chilli koření
2 ks sterilované okurky
4 lžíce sladký kečup
2 ks barevná paprika
1 lžíce stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Buřty nebo kabanost oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 5 mm široká. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na proužky, papriku na silnější nudličky a okurky nastrouháme na hrubším struhadle. Vše promícháme a odložíme stranou.

  2. V jiné misce smícháme kečup, majonézu, jogurt, hořčici, olej, ocet a podle chuti pepř s provensálským kořením. Podle chuti když tak ještě přidáme chilli nebo kečup. Pokud je marináda hustá, zředíme ji 1 - 2 lžícemi láku z okurek. Do marinády vmícháme směs buřtů a zeleniny, důkladně promícháme.

  3. Buřty v marinádě dáme na 2 hodiny do lednice marinovat a vychladit. Před podáváním je promícháme. Buřty v marinádě podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!