Bulky s celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
250 ml mléko
200 g celer
1 lžíce fenykl
1 kostka droždí
100 g sýr
1 lžíce med
olivový olej
300 g hladká mouka
na ozdobu
1 lžíce hrubá mořská sůl
Postup Bulky s celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.
Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl a zapneme program těsto. Můžeme přidat i fenykl nebo jiné koření. Pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.
Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C (elektrická) nebo 200 °C (horkovzduch) na 20 minut.
Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen samotné.