Bulharská kjuftěta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g olej
sůl
0.3 ks vejce
10 g brambory
70 g rajče
10 g žemle
60 g hovězí maso
50 g telecí maso
na obalení
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme najemno. Brambory očistíme a nastrouháme. Housku namočíme ve vodě.

  2. K masu přidáme brambory, housku, vejce a sůl. Hmotu důkladně promícháme a tvoříme malé šišky. Ty zlehka obalujeme v sekané petrželce. Bulharské kjuftěty srovnáme do nádoby, lehce podlijeme a krátce podusíme. Přidáme nakrájená rajčata. Šťávu necháme vysmahnout, podlijeme a dusíme vše doměkka. Nakonec přidáme olej.

  3. Bulharské kjuftěty podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!