Bulharská kjufleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
2 ks paprika
200 g brambory
1 ks cibule
3 ks rajče
2 ks houska
1 lžička mletý pepř
1 svazek sekaná petrželová nať
100 g tuk na smažení
400 g vepřové mleté maso
400 g skopové mleté maso
podle chuti
2 lžičky sůl
podle potřeby
3 lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vepřové mleté a namleté skopové hrudí. Komu přidáme 200 g najemno nastrouhaných syrových brambor, v mléce rozmočené housky, syrová vejce, prolisovaný česnek a sůl s pepřem. Je-li směs příliš řídká, přisypeme trochu strouhanky a znovu prohněteme.

  2. Z prohnětené hmoty tvoříme menší šištičky asi 3x8 cm, které obalujeme v nasekané petrželce. Na tuku v pekáčku zpěníme větší najemno krájenou cibulku, na ni poté klademe naše masové šištičky. Bulharské kjuflety posypeme pokrájenou paprikou s rajčaty, podle potřeby podlijeme 2 dl vody a zapečeme v rozehřáté troubě při 220 °C asi 40 minut. Bulharské kjuflety hlídáme, ať se nepřipálí.

  3. Bulharské kjuflety podáváme s bramborem, chlebem nebo s tmavou rýží. Nemáme-li skopové, použijeme maso pouze vepřové a to 800 g. Brambory vytahují sůl, tak směs na šištičky lehce přesolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!