Bulharská kjufleta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 2 ks paprika 200 g brambory 1 ks cibule 3 ks rajče 2 ks houska 1 lžička mletý pepř 1 svazek sekaná petrželová nať 100 g tuk na smažení 400 g vepřové mleté maso 400 g skopové mleté maso podle chuti 2 lžičky sůl podle potřeby 3 lžíce strouhanka
Postup Bulharská kjufleta recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vepřové mleté a namleté skopové hrudí. Komu přidáme 200 g najemno nastrouhaných syrových brambor, v mléce rozmočené housky, syrová vejce, prolisovaný česnek a sůl s pepřem. Je-li směs příliš řídká, přisypeme trochu strouhanky a znovu prohněteme.
Z prohnětené hmoty tvoříme menší šištičky asi 3x8 cm, které obalujeme v nasekané petrželce. Na tuku v pekáčku zpěníme větší najemno krájenou cibulku, na ni poté klademe naše masové šištičky. Bulharské kjuflety posypeme pokrájenou paprikou s rajčaty, podle potřeby podlijeme 2 dl vody a zapečeme v rozehřáté troubě při 220 °C asi 40 minut. Bulharské kjuflety hlídáme, ať se nepřipálí.
Bulharské kjuflety podáváme s bramborem, chlebem nebo s tmavou rýží. Nemáme-li skopové, použijeme maso pouze vepřové a to 800 g. Brambory vytahují sůl, tak směs na šištičky lehce přesolte.