Bůčkové závitky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 kuliček jalovčinky
5 ks bobkový list
4 plátky vepřový bůček
1 cl olej na osmažení
marináda
4 stroužky česnek
sůl
4 lžíce hořčice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
nádivka
1 ks cibule
3 ks rajče
200 g kysané zelí
pinkantní kečup

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a hořčici smícháme a směsí potřeme dobře vyklepané plátky bůčku. Necháme chvíli uležet.

  2. Připravíme si náplň ze zelí. Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na malé kostičky a smícháme společně se zelím, kečupem a jemně nakrájenou cibulí.

  3. Na každý plátek bůčku přidáme trošku náplně a zavineme. Zbylou náplň (asi polovinu) zatím necháme stranou. Závitky rychle opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme jalovčinky, bobkový list a dusíme asi jednu hodinu. Jakmile maso bude už měkčí, přidáme zbylou zelnou směs a závitky dusíme doměkka.

  4. Bůčkové závitky se zelím podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!