Bůčková tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
8 ks vejce
1 kg vepřový bok
2 lžíce vegetka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomeleme na masovém strojku nebo nakrájíme na menší kousky. Česnek očistíme a nasekáme najemno nebo prolisujeme.

  2. Bůček dáme do mísy. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme česnek a vegetu. Vše smícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladnu.

  3. Potom směs nacpeme do tlačenkového střeva a 2 hodiny vaříme. Po půl hodině vždy otočíme.

  4. Uvařenou bůčkovou tlačenku necháme ztuhnout v chladnu jako normální tlačenku. Hotovou bůčkovou tlačenku servírujeme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!