Bůčková sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
6 ks vejce
0.5 hrnku solamyl
1 hrnek mléko
1 ks cibule
- - pepř mletý
4 hrnky bůček mletý

Postup přípravy receptu

  1. Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v ledničce do druhého dne. Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal dáme obdélník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená natvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme. Sekanou pečeme v alobalu 1-1.5 hodiny, před koncem pečení alobal rozevřete, aby sekaná zhnědla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!