Bůčková roláda s hlívou ústřičnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřový bůček náplň 6 stroužků česnek 200 g hlíva ústřičná 500 g mleté maso 150 g pikantní salám podle chuti sůl 1 lžička drcený kmín mletý černý pepř 1 lžička sušená majoránka
Postup Bůčková roláda s hlívou ústřičnou recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček rozřízneme na plát, trochu dlaní naklepeme, potřeme částí utřeného česneku a osolíme. Hlívu si očistíme, nakrájíme na větší kousky, orestujeme na trošce oleje a vmícháme do mletého masa (nejlépe míchané hovězí a vepřové maso). Směs ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, pepřem a osolíme.
Na rozložený bůček navrstvíme mleté maso s hlívou a nahoru rozložíme salám. Maso s náplní srolujeme, svážeme a posypeme kmínem a majoránkou.
Bůrčkovou roládu dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Bůčkovou roládu s hlívou ústřičnou nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.