Bůčková roláda s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřový bůček
náplň
6 stroužků česnek
200 g hlíva ústřičná
500 g mleté maso
150 g pikantní salám
podle chuti
sůl
1 lžička drcený kmín
mletý černý pepř
1 lžička sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozřízneme na plát, trochu dlaní naklepeme, potřeme částí utřeného česneku a osolíme. Hlívu si očistíme, nakrájíme na větší kousky, orestujeme na trošce oleje a vmícháme do mletého masa (nejlépe míchané hovězí a vepřové maso). Směs ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, pepřem a osolíme.

  2. Na rozložený bůček navrstvíme mleté maso s hlívou a nahoru rozložíme salám. Maso s náplní srolujeme, svážeme a posypeme kmínem a majoránkou.

  3. Bůrčkovou roládu dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

  4. Bůčkovou roládu s hlívou ústřičnou nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!