Bůčková roláda pečená v zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 dkg brambory 30 dkg cibule 50 dkg karotka 5 dl světlé pivo 4 plátky toustový chléb 30 dkg vepřové mleté maso 1 kg bůček bez kosti podle chuti sůl mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Bůčková roláda pečená v zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mleté maso, na kostky nakrájený toustový chléb, 1 dl piva, sůl a pepř. Bůček zbavíme kůže a kůži nakrájíme na kostičky. Bůček rozkrojíme podélně na plát a přes folii naklepeme. Potom osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou. Do středu plátu dáme nádivku z mletého masa a roládu pevně zamotáme a ovážeme provázkem.
Roládu dáme do pekáče, přidáme nakrájenou kůži, osolíme, podlijeme zbytkem piva a pečeme v troubě předehřáté na 180°C celkem 100 minut. Během pečení roládu přeléváme vypečenou šťávou.
Malé brambory důkladně umyjeme, neloupeme a po hodině pečení přidáme i s očištěnou karotkou k masu. Po dalších 20 minutách přidáme oloupanou cibuli, můžeme ji osolit.
Bůčkovou roládu podáváme společně upečenou zeleninou.