Bůčková roláda pečená v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 dkg brambory
30 dkg cibule
50 dkg karotka
5 dl světlé pivo
4 plátky toustový chléb
30 dkg vepřové mleté maso
1 kg bůček bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso, na kostky nakrájený toustový chléb, 1 dl piva, sůl a pepř. Bůček zbavíme kůže a kůži nakrájíme na kostičky. Bůček rozkrojíme podélně na plát a přes folii naklepeme. Potom osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou. Do středu plátu dáme nádivku z mletého masa a roládu pevně zamotáme a ovážeme provázkem.

  2. Roládu dáme do pekáče, přidáme nakrájenou kůži, osolíme, podlijeme zbytkem piva a pečeme v troubě předehřáté na 180°C celkem 100 minut. Během pečení roládu přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Malé brambory důkladně umyjeme, neloupeme a po hodině pečení přidáme i s očištěnou karotkou k masu. Po dalších 20 minutách přidáme oloupanou cibuli, můžeme ji osolit.

  4. Bůčkovou roládu podáváme společně upečenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!