Bůčková pomazánka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
mletý kmín
voda na podlití
250 g vepřový bok
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečeme okmínovaný a osolený bůček bez kůže a kostí.

  2. Upečený bůček nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku spolu se čtvrtkami cibule a stroužky česneku. Pekáč, ve kterém jsme maso pekli, opřeme jednou stranou na vyšší oporu, aby se sádlo se sosem usadilo jen na jedné straně ve vyšší vrstvě.

  3. Do misky s umletou masou přidáme pepř a 2 až 3 lžíce tmavšího sosu zpod usazeného sádla. Řádně vše promícháme, zkusíme, a jestli je třeba, dosolíme (ale opatrně), případně přidáme lžíci vypečeného sádla, aby se pomazánka lépe roztírala.

  4. Bůčkovou pomazánku mažeme na plátky veky nebo předkládáme v kopečcích na talířcích a maže si každý sám. Zdobíme kousky kapie, rajčat či papriky, můžeme zasypat strouhaným křenem. Zapíjíme pivem i vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!