Buchta se sněhem a rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks žloutek
0.8 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
0.8 hrnku cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
0.8 hrnku olej nebo tuk na pečení
těsto 1
4 ks bílek
0.8 hrnku cukr krupice
0.5 l rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, postupně přidáváme tuk, mouku a prášek do pečiva. Podle potřeby přidáme mléko, cca 3/4 hrnku, těsto má být tužší. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Ušleháme tužší sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku cukru, opatrně vmícháme cca 1/2 l rybízu a rozetřeme na těsto na plechu.

  3. Buchtu se sněhem a rybízem pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.

  4. Po upečení necháme rybízovou buchtu vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme třeba k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!