Buchta s BeBe sušenkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
150 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
krém
150 g máslo
2 lžíce rum
1 l mléko
100 g cukr moučka
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
poleva
8 lžic máslo
2 lžíce rum
3 lžíce kakao
3 lžíce voda
220 g cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
2 balíčky světlé BeBe sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem moučka, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme ušlehaný sníh z bílků. Dobře promícháme, ale postupujeme opatrně, aby sníh zůstal pořádně našlehaný.

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C, zhruba 10 - 15 minut a poté necháme piškot vystydnout.

  3. Vanilkový pudink nasypeme do studeného mléka a dobře rozmícháme. Dáme vařit, dokud nám nevznikne hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme cukr moučka, rum a rozkrájené máslo. Teplý pudink nalijeme na vystydlý piškot. Hned začneme na krém pokládat BeBe sušenky tak, aby byly po celé buchtě.

  4. Do kastrůlku si rozehřejeme máslo a do něj přidáme cukr moučka, kakao, rum a vodu. Dobře rozmícháme, aby nám šla poleva natírat na sušenky. Natírá se nejlépe silikonovou mašlovačkou, ale jde roztáhnout i gumovou stěrkou. Buchtu dáme alespoň na 1 hodinu do lednice, aby krém ztuhl a moučník šel dobře krájet.

  5. Buchtu s BeBe sušenkami nakrájíme na řezy a podáváme třeba s hrnkem kávy, čaje nebo kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!