Bůček strýce Pepánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks paprika
2 ks cibule
4 ks rajče
10 dkg žampiony
1 kg vepřový bůček
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
koření na grilovanou zeleninu
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kostí nakrájíme na špalíčky, ty osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Vyskládáme je na pekáček, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dáme do teplé trouby péct.

  2. Očistíme si cibuli a nakrájíme na kolečka, papriky bez jadýrek na větší nudličky, rajčata nakrájíme na čtvrtky a očištěné žampiony nakrájíme na dílky.

  3. Na skoro měkký bůček rozložíme zeleninu a houby, posypeme grilovacím kořením a dáme zpět do trouby dopéct. Během pečení poléváme bůček strýce Pepánka výpekem.

  4. Bůček strýce Pepánka podáváme s bramborem a sypeme pokrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!