Bůček plněný zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg vepřový bůček
náplň
sůl
1 ks velká cibule
drcený kmín
500 g kysané zelí
2 ks větší brambory
100 g vepřová šunka
podle potřeby
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kosti s kůží, nejlépe libovou špičku, ostrým nožem ve středu nařízneme a uděláme tak kapsu.

  2. Kysané zelí propláchneme a drobně nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupané brambory nastrouháme na struhadle nahrubo a šunku nakrájíme na kostičky. Zelí smícháme s cibulí, brambory a šunkou. Podle chuti osolíme a okořeníme kmínem. Směsí naplníme kapsu a a otvor zašijeme.

  3. Bůček po povrchu osolíme, vložíme kůží dolů do pekáčku a v předehřáté troubě necháme 10 minut zapéct. Potom maso podlijeme vývarem, přikryjeme a zvolna pečeme asi 2 hodiny. Během pečení bůček přeléváme výpekem, případně ještě podlijeme vývarem.

  4. Asi 10 minut před dopečením bůček otočíme a kůži nařízneme do čtverečků. Mírně posolíme a nepřikryté dopečeme. Bůček necháme mírně vychladnout, odpářeme nit a nakrájíme na plátky.

  5. Bůček plněný zelím podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!