Bůček plněný zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg vepřový bůček náplň sůl 1 ks velká cibule drcený kmín 500 g kysané zelí 2 ks větší brambory 100 g vepřová šunka podle potřeby vývar na podlévání
Postup Bůček plněný zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček bez kosti s kůží, nejlépe libovou špičku, ostrým nožem ve středu nařízneme a uděláme tak kapsu.
Kysané zelí propláchneme a drobně nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupané brambory nastrouháme na struhadle nahrubo a šunku nakrájíme na kostičky. Zelí smícháme s cibulí, brambory a šunkou. Podle chuti osolíme a okořeníme kmínem. Směsí naplníme kapsu a a otvor zašijeme.
Bůček po povrchu osolíme, vložíme kůží dolů do pekáčku a v předehřáté troubě necháme 10 minut zapéct. Potom maso podlijeme vývarem, přikryjeme a zvolna pečeme asi 2 hodiny. Během pečení bůček přeléváme výpekem, případně ještě podlijeme vývarem.
Asi 10 minut před dopečením bůček otočíme a kůži nařízneme do čtverečků. Mírně posolíme a nepřikryté dopečeme. Bůček necháme mírně vychladnout, odpářeme nit a nakrájíme na plátky.
Bůček plněný zelím podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.