Brynzové žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
40 g cibule
pažitka
200 g brynza
pepř
400 g žampion
150 g uzený bůček (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů opatrně odloupneme nožičky z vnitřku hlaviček. Také z hlaviček vydlabeme trochu podhoubí.

  2. Na troše oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené nožičky hub, nakrájené podhoubí a podusíme. Necháme vychladnout pak vmícháme do brynzy, kterou jsme opepřili, dochutili jemně nakrájenou pažitkou, případně přisolili. Touto nádivkou naplníme žampiony.

  3. Pak vždy dvě hlavičky přitiskneme k sobě, zabalíme do plátků uzeného bůčku a spíchneme grilovací jehlou nebo párátkem. Pečeme na rozehřátém oleji bez podlévání. Podáváme s opečenými brambory nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!