Brynzové žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 40 g cibule pažitka 200 g brynza pepř 400 g žampion 150 g uzený bůček (plátky)
Postup Brynzové žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Z žampionů opatrně odloupneme nožičky z vnitřku hlaviček. Také z hlaviček vydlabeme trochu podhoubí.
Na troše oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené nožičky hub, nakrájené podhoubí a podusíme. Necháme vychladnout pak vmícháme do brynzy, kterou jsme opepřili, dochutili jemně nakrájenou pažitkou, případně přisolili. Touto nádivkou naplníme žampiony.
Pak vždy dvě hlavičky přitiskneme k sobě, zabalíme do plátků uzeného bůčku a spíchneme grilovací jehlou nebo párátkem. Pečeme na rozehřátém oleji bez podlévání. Podáváme s opečenými brambory nebo s pečivem.