Brynzové knedlíky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
1 stroužek česnek
3 ks vejce
100 g strouhanka
100 g brynza
3 ks rohlík
100 g hrubá mouka
250 g uzené vařené maso
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Ovčí brynzu utřeme s vejci a rohlíky namočenými v mléce.

  2. Na malé části slaniny osmažíme strouhanku a vmícháme ji k brynzové směsi spolu s umletým vařeným uzeným masem.

  3. Česnek oloupeme, prolisujeme a s kmínem přidáme do připraveného základu. Nakonec přidáme mouku a mléko tak, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta vytvoříme 6 stejných knedlíků a vaříme je ve vroucí osolené vodě 20 minut.

  4. Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky a rozpustíme ji na pánvi.

  5. Uvařené brynzové knedlíky na talíři rozkrojíme, omastíme rozpuštěnou slaninou a podáváme s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!