Rychlý salát z rýže recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 vejce
2 lžíce hořčice
nakládané okurky
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks rýže ve varném sáčku
2 - 3 konzervy losos nebo sardinky
1 sklenice sterilovaná nebo vařená zelenina
1 sklenice majonéza (440 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obalu si uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Rýže může být v sáčcích nebo můžeme použít 2 skleničky sypané rýže. Zeleninu použijeme sterilovanou, ale můžeme si i pracněji zeleninu uvařit

  2. Potom do hluboké misky vše skládáme. Jako spodní vrstvu dáme rýži, lososa nebo jinou pochoutku z plechovky, pozor, Jen ne v nějaké omáčce. Přidáme uvařenou a pokrájenou zeleninu nebo zavařenou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev, červená fazole). Poklademe nadrobno pokrájenými sterilovanými okurkami a přidáme i nakrájená vejce. Trochu osolíme a opepříme. Na vrch rozetřeme majonézu promíchanou s hořčicí

  3. Rychlý salát z rýže ozdobíme najemno posekanou petrželkou, vajíčkem nebo něčím jiným podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!