Brynzová pomazánka z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
1 ks cibule
200 g brynza
0 ks zelená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
0 ks oranžová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozpůlíme a bílky nakrájíme na kostičky. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno.

  2. Brynzu utřeme s máslem a vařenými žloutky, vmícháme mletou papriku a přidáme nakrájené bílky, cibuli a papriky. Pomazánku dobře promícháme a vychladíme. Sůl jsem vynechala, protože brynza je hodně slaná.

  3. Brynzovou pomazánku z Krnova namažeme na chléb, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, kolečkem papriky a vařeného vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!