Broskvový Clafoutis recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
500 g broskve
100 g cukr
1 špetka sůl
2 lžičky prášek do pečiva
1 balíček vanilka
20 ml brandy
90 g hladká mouka
100 ml čerstvá smetana
3 ks vejce (L)
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky (ne příliš tenké).

  2. Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme vanilku a prosetou mouku s práškem do pečiva. Do rozmíchaného těsta po částech přiléváme smetanu pokojové teploty a nakonec brandy se špetkou soli.

  3. Vymazanou a vysypanou formu o průměru 26 cm vyložíme plátky broskví a nalijeme na ně těsto.Těsto přikryjeme zbytkem plátky broskví.

  4. Broskvový Clafoutis pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 - 50 minut, dokud není zlatavý.

  5. Upečený Clafoutis necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polevou. Broskvový Clafoutis nakrájíme a podáváme třeba k čaji pro dospělé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!