Broskve s čepičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
1 lžička máslo
2 bílek
80 g moučkový cukr
4 lžíce pomerančový likér
850 ml konzerva broskví
20 g nalístkovaná mandle

Postup přípravy receptu

  1. Z broskví slijeme šťávu. Spolu s likérem a máslem ji v širokém kastrolu svaříme do zhoustnutí. Půlky broskví namočíme v hustém sirupu a položíme do ohnivzdorné zapékací mísy řeznou stranou nahoru.

  2. Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, za stálého šlehání přidáváme prosátý cukr. Sníh musí být tuhý. Sáčkem s ozdobnou trubičkou nastříkáme na každou broskev čepec. Posypeme mandlemi.

  3. Ovoce vložíme do vrchní části horké trouby a pečeme, až bílé špičky dostanou světle hnědou barvu. Hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!