Brokolice s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml mléko
1 lžička kmín
1 ks brokolice
1 lžíce vegeta
0 kg mleté maso
4 ks velké vejce
1 ks cibule krájená nadrobno
5 ks brambory (velké)
1 lžíce koření na americké brambory
1 kelímek kysaná smetana velká
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předvaříme brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na plátky asi 1cm široké, osolili a přidali kmín, stačí povařit 5-7min, protože se dopečou.

  2. Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál oloupeme, pak krátce povaříme v osolené vodě, necháme chladnout. Na cibulce osmahneme mleté maso, opepříme a přidáme vegetu, opět necháme chladnout.

  3. Plech nebo zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe studenými bramborami, které jsme posypali kořením na americké brambory, pěkně vedle sebe, na ně dáme brokolici pokrájenou i s košťálem a na to pak orestované maso.

  4. Toto všechno polijeme rozšlehanými vejci v mléce a velké kysané smetaně, můžeme trochu přisolit, ale není nutné. Vložíme do rozehřáhé trouby a pečeme asi 40 min. na 160°C dozlatova.

  5. Brokolici zapečenou s mletým masem podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!