Brandade ze sušené tresky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
400 g brambory
mléko
tymián
rozmarýn
saturejka
bobkový list
olivový olej
1 lžíce zakysaná smetana
muškátový oříšek
citronová šťáva
celý černý pepř
mořská sůl
400 g sušená treska

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu

  2. Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku

  3. V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši

  4. V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem

  5. Brandade ze sušené tresky servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!